Nyt kerron tässä vähän cheerleadingista... (tekstit kopioitu muummuassa wikipediasta jne.)

Cheerleading on monipuolinen tanssia, akrobatiaa ja kannustushuutoja yhdistelevä urheilulaji, jonka harrastajaa kutsutaan termillä cheerleader.

Cheerleading kilpailumuotona jakautuu kahteen toisistaan hieman poikkeavaan lajiin: cheeriin ja cheer-tanssiin. Cheerjoukkueiden ohjelmissa yhdistyvät erilaiset akrobaattiset rakennelmat, kuten stuntit, pyramidit ja heitot sekä kannustushuudot, hypyt, tanssi ja permantoakrobatia. Cheertanssijoukkueiden ohjelmissa keskitytään energiseen ja näyttävään showtanssiin, jossa tärkeätä on tanssitekniikka, hypyt, piruetit ja notkeuselementit, vauhdikas koregrafia sekä esittämisen puhtaus. Cheerjoukkueilla on usein apunaan erilaista rekvisiittaa, kuten lippuja ja kylttejä; tanssijoukkueiden apuna ovat huiskat eli pom ponit.

Cheerleadingin huippumaita ovat muun muassa Yhdysvallat, Japani ja Suomi. Cheerleading-kisoja on eritasoisia. Suomessa järjestetään vuosittain lajin SM-kilpailut sekä harrastajille ja junioreille tarkoitettuja erilaisia kisoja. Lisäksi kansainvälisesti lajissa kilpaillaan EM-ja MM-tasolla.

Cheerleading vaatii lajina voimaa, notkeutta ja koordinaatiokykyä sekä tiimityöskentelytaitoja. Cheerleadingin voi Suomessa aloittaa yleisimmin noin 7-vuotiaana. Mikäli ei tähtää huippu-urheilijan uralle, voi lajiin tulla myöhemminkin mukaan eri seurojen harrastajaryhmiin.